Canet 4 ** 08017 Barcelona ** tel: 932049058 ** avsarria.cat@gmail.com

divendres, 28 de setembre del 2012

Editorial de la Revista - Octubre 2012 (núm. 204)

Primer any de l’alcalde Xavier Trias

El passat mes de juliol es va complir el primer aniversari de la constitució del nou govern municipal de Barcelona, de Convergència i Unió, encapçalat per Xavier Trias. Després de 30 anys de governs d’esquerres, aquest període resulta clarament insuficient per poder valorar amb una certa mesura el canvi en el comandament de l’administració local de la capital de Catalunya. A part del poc temps transcorregut en relació a l’obra heretada, hi ha un factor tant o més important per ponderar l’opinió d’aquests darrers dotze mesos de gestió. No és altre que les dificultats que suposa per a qualsevol govern actuar des d’una minoria notòria en el Ple Municipal.

És ben cert que van ser els votants de Barcelona qui van determinar els resultats dels comicis i l’actual correlació de forces, que no expressa altra cosa que la gran complexitat política i social de la nostra ciutat. També és cert, però, que l’alcalde Trias i el seu grup no han estat capaços, després d’un any, de vestir uns pactes sòlids amb altres forces per aconseguir un govern estable des d’on poder afrontar els problemes que pateix la nostra ciutat.

Malgrat aquestes circumstàncies, potser un any és temps suficient per començar a veure quin serà el tarannà, la manera de fer, dels nous gestors. I des d’aquesta perspectiva no creiem que l’aportació de CiU i de l’alcalde Trias sigui, per ara, gaire engrescadora. Al contrari. A grans trets, fa tota la impressió que la inèrcia dels darrers 30 anys està guanyant la partida a l’esperada i necessària acció política renovadora.

Des de la perspectiva de Sarrià, aquests temors són evidents. Sobretot si ens referim a la manera en que l’alcalde Xavier Trias i el regidor de Districte estan “resolent” el seu compromís electoral del retorn del Monestir de Pedralbes, o com la trama de comissions, reunions informatives i altres plataformes no acaben de resoldre allò que tant anhelem: una millor participació i que els governants escoltin de debò als seus administrats. Si tenim en compte que l’estat de les arques municipals i de totes les administracions en general impediran desviar l’atenció cap a l’obra pública, aquest mandat hauria de ser cabdal per afrontar tots aquests tipus de reformes. De fer política en majúscules. D’aprofundir en l’aproximació del poder als Districtes per tal que finalment estigui al servei de l’administrat i no al revés. En poder triar el nostre regidor directament...Una aspiració que, coneixent la naturalesa del sistema de partits que ens vam atorgar fa trenta anys, creiem que serà molt difícil que esdevingui una realitat.


Bona Festa Major

Tornem-hi!!!. S’han acabat les vacances i es reprèn l’activitat quotidiana, laboral o professional, amb unes perspectives més magres que mai, però amb la llavor de la confiança que desperta una mobilització com la del darrer 11 de setembre, que enceta un procés que ens omple d’incertesa però també d’esperança. Mentrestant, a Sarrià, encetem aviat una nova edició de la Festa Major. Enguany val la pena que ens impliquem en les activitats que organitza la Comissió i, especialment, en les de l’AV: paella i botifarrada. Hi sou convidats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada