Canet 4 ** 08017 Barcelona ** tel: 932049058 ** avsarria.cat@gmail.com

dijous, 3 d’octubre del 2013

Editorial de la Revista * Octubre 2013 * núm.209

Una altra Diada històrica

Catalunya va commemorar la seva Festa Nacional amb una altra inequívoca i contundent demostració de força democràtica. Més d’1 milió i mig de persones van revalidar el procés sobiranista iniciat un any després d’aquella impressionant manifestació de la Diada de 2012.

La Via Catalana promoguda des de l’Assemblea Nacional Catalana ha esdevingut una clara confirmació que la voluntat per exercir el dret a decidir forma part ja de la centralitat política del país. Tot indica que malgrat la sordesa de les institucions espanyoles, més enllà d’aquesta proposta democràtica, de l’exercici del dret a l’autodeterminació, res podrà resoldre el greu problema en què ja es troba l’estructura de l’Estat espanyol. És una qüestió de temps.

Des de la nostra perspectiva d’entitat eminentment cívica no podem obviar el caràcter festiu i endreçat de la jornada i el comportament exemplar dels participants a la convocatòria. Volem també destacar la gran capacitat d’organització i el magnífic treball realitzat pels membres de l’Assemblea Nacional de Catalunya, especialment de la seva presidenta Carme Forcadell i del gran nombre de voluntaris que va saber mobilitzar. L’ANC és una entitat no governamental, que ha tingut la gran virtut i la capacitat de catalitzar, mitjançant el seu bon treball i constància, el malestar polític de la ciutadania. L’Assemblea ha sabut transformar els dubtes i els temors de bona part de la classe política catalana en una acció més directa i reivindicativa. La seva acció ha mobilitzat de manera exemplar el país.

Després de la manifestació de l’any passat i de la Via Catalana, tot indica que no pot haver-hi un retorn a altres temps. Les regles de la política nascudes fa 35 anys es troben en crisi. Cal estar amatents, doncs, al compliment dels compromisos existents amb aquest procés. Cal mantenir la fermesa demostrada fins ara, amb l’exigència irrenunciable de poder decidir el nostre futur mitjançant les urnes.


Festa Major 2013

D’aquí molts pocs dies els veïns de Sarrià tornarem a celebrar una nova edició de la Festa Major. Durant els darrers mesos, els components de la Comissió de Festes han anat elaborant i completant un complex programa festiu per tal de poder incloure-hi les nombroses iniciatives provinents de les diferents entitats del barri. Enguany arribaran a gairebé un centenar els actes proposats, per a totes les edats i condicions.

Durant més d’una setmana, els sarrianencs viurem entregats a les celebracions que es faran a les entitats, al carrer, o bé a la plaça de Sarrià on, novament, s’aixecarà l’envelat que ha d’oferir i centralitzar bona part de les actuacions. Un envelat que, val la pena recordar-ho, es manté pels pèls, amb una estructura molt més rudimentària, per culpa de les retallades que també han arribat a Sarrià.

És a la zona de la plaça de Sarrià, on s’aixecarà l’envelat, on té lloc una part important de l’activitat festiva més sensible: es tracta de la que va dirigida al jovent i en molt bona part en horari nocturn. És l’indret on l’actitud de molts dels seus participants pot convertir-se, malauradament, en una caricatura grotesca de la diversió. Encara tenim molt fresc a la nostra memòria el desagradable relat de les darreres edicions de la Festa Major en aquest mateix indret.

Fa pocs dies, entitats del barri, la Comissió organitzadora i els responsables de seguretat del Districte han mantingut diversos contactes per concretar el procediment adequat per eradicar, o si més no aminorar, aquests comportament tan negatius per a la nostra Festa Major. Estem convençuts que enguany, tothom, els organitzadors, i especialment l’Administració, tindran molta més cura per crear les condicions necessàries que evitin el desordre viscut l’any passat. Bona Festa Major!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada