Canet 4 ** 08017 Barcelona ** tel: 932049058 ** avsarria.cat@gmail.com

dilluns, 28 de gener de 2013

L’alcalde Trias i el Monestir de Pedralbes

L’any 2011 l’alcalde Trias es va presentar a les eleccions amb un programa electoral que, entre altres coses, deia textualment el següent: Impulsarem el retorn del Monestir de Pedralbes al barri de Sarrià. Fins al moment aquest retorn no s’ha materialitzat. El dia 17 de gener l’alcalde Trias va ser entrevistat en el programa “Protagonistas”, d’ABC Punto Radio. En aquesta entrevista es van tractar diversos temes, i també es va parlar d’aquesta devolució encara pendent. A continuació reproduïm la part de l’entrevista que es refereix a la pertinença, que l’alcalde Trias no ha negat mai, del Monestir de Pedralbes a Sarrià.

Periodista. Em passen que hi ha molts comentaris a través de feisbuk, de twitter (...), o l’Àlex que diu “què hi ha de la devolució promesa encara pendent del Monestir de Pedralbes a Sarrià?” (...)

Alcalde Trias. Aquesta de Pedralbes és una gran baralla perquè això és un invent estrany que es va fer en el seu dia, de posar Pedralbes en el districte de les Corts, i per tant el Monestir de Pedralbes es va posar al Districte de Les Corts quan, és veritat, que el Monestir de Pedralbes sempre havia sigut Sarrià. I ara hi ha una baralla, els de Les Corts que no volen perdre Pedralbes, i els de Sarrià que volen el Monestir de Pedralbes per a ells. I jo crec que seria bastant millor que decidissin que és dels dos. Perquè són d’aquestes baralles que jo crec que no porten a bon port mai.

Periodista. És com el cementiri de Sant Andreu, que està a Nou Barris però porta el nom de Sant Andreu.

Alcalde Trias. Però aquest és més complicat, jo crec, és més complicat perquè això és una divisió, una mica artificial, per donar població al Districte de Les Corts on s'hi va posar tota la zona de Pedralbes, i això ha generat una certa conflictivitat que fa que molta gent de Sarrià digui “escolta, no és veritat, Pedralbes és nostre”. I quan tu vas al Monestir de Pedralbes i parles amb les monges i els hi dius vostès d’on són, (...) a elles ara no las ficaré en un embolic, però elles evidentment saben que el Monestir de Pedralbes sempre ha sigut de Sarrià.

Cap comentari:

Publica un comentari