Canet 4 ** 08017 Barcelona ** tel: 932049058 ** avsarria.cat@gmail.com

dimecres, 29 de febrer del 2012

Editorial de la Revista - Febrer 2012 (núm. 201)

La seguretat a Sarrià

Els cossos de seguretat de la nostra nació són els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana, ambdós la policia de Catalunya. Les seves funcions venen regulades pel Departament d’Interior i l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, a més dels diferents organismes a tal aspecte. Noves polítiques s’estan impartint al Cap i Casal. En el darrer Consell de Prevenció es va informar del canvi de l’Intendent de la Guàrdia Urbana al nostre Districte i de la posada en marxa de la tasca conjunta entre els Mossos i la Guàrdia Urbana de proximitat. Certament, per primer cop en 32 anys la Guàrdia Urbana ha efectuat reunions i trobades amb les entitats del barri amb la finalitat de treballar conjuntament tot allò que afecta la seguretat de la ciutadania. Els Mossos fa anys que ho estan fent. Sembla, per les dades donades, que al poble de Sarrià ha pujat el robatori de vehicles, a comerços amb violència, els actes incívics, els “botellons”, entre altres. A la contra, ha baixat el robatori a domicilis, interiors de vehicles, els furts i la violència domèstica. Menys denúncies per part dels veïns, els bons resultats en aplicar els programes Grèvol i Nadal, l’augment dels contactes amb comerços i entitats del barri, augment de dispositius (patrulles i paisà), l’augment de les resolucions sobre el tràfic i consum de drogues a la via pública, la col·laboració ciutadana i l’aplicació de la nova norma de patrullar en parelles mixtes de Mossos i Guàrdia Urbana, són indicadors molt positius per considerar, si més no, una forma de pal·liar les incidències i els actes delictius al nostre barri. Tanmateix, no podem baixar la guàrdia, ja que en aquests temps caracteritzats per les penúries la delinqüència hi té cabuda, com també els desplaçaments dels grups incívics.

***

Stop a la L9....a casa nostra

En la darrera reunió mantinguda per representants de la Junta de Govern i el regidor del Districte, Joan Puigdollers, se’ns va informar que finalment tot el parament de les obres de la L9 que provoquen tantes molèsties a centenars de veïns que afecten a Sarrià serà desmantellat aquest proper estiu. Aquest és al menys el compromís de les institucions compromeses en aquesta faraònica obra que la crisi ha escapçat...momentàniament.

Tot i que a grans trets aplaudim aquesta mesura, els efectes d’aquesta determinació ens preocupen. Els veïns del carrer Pau Alcover portent masses anys suportant estoicament la pols i el tall del seu carrer amb una certa resignació. Dit això, tot aquest procés amaga també unes conseqüències massa habituals per a Sarrià. És ben cert que la crisi afecta més a uns sectors que a altres. També és cert que des del punt de vista del territori, aquests “altres” som nosaltres. Novament “la part alta de la ciutat” sacrifica recursos en benefici d’altres zones de la ciutat. Aquesta ha estat una constant durant el llarg govern socialista que s’ha traduït en un dèficit de serveis, equipaments i recursos per a les persones, escandalós, sobretot si ho comparem amb altres districtes. A partir d’ara, i sense saber fins quan, ens quedarem sense línia 9 i també sense uns accessos dignes a l’estació del tren de Sarrià com molt bé denuncia una sarrianenca a les nostres pàgines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada