Canet 4 ** 08017 Barcelona ** tel: 932049058 ** avsarria.cat@gmail.com

dimarts, 15 d’octubre del 2013

Ha mort Mariano Meseguer

Volem expressar el nostre més sentit condol als familiars i amics del nostre company de junta Mariano Meseguer Bielsa, que ha mort a Barcelona. L'acte de comiat serà dijous a les 12:30 al Tanatori de Les Corts.

***
Mariano Meseguer Bielsa (Barcelona, 1927-2013) fou un arquitecte i activista social català. Fill d'immigrants procedents de la província de Terol, durant la guerra civil espanyola va anar a viure amb els avis a la casa pairal de Calaceit. El 1940 tornà amb la seva família i s'instal·là a l'Eixample. Va estudiar arquitectura i s'incorporà al Col·legi Oficial d'Arquitectes de Barcelona. Durant aquests anys ja va començar, a títol personal, una tasca d'investigació i denúncia de les pràctiques abusives en el sector de la construcció, que el va portar a intervenir en projectes tant d'àmbit municipal com privat.

El 1964 es traslladà a viure a Sarrià i s'implicà immediatament en l'associació de veïns, de la qual fou president durant els anys de la transició democràtica. Des d'aquesta plataforma va intervenir en la defensa del patrimoni artístic i arquitectònic del barri, però també d'altres zones de Barcelona. La seva aportació va permetre, entre altres, la conservació dels Jardins de vil·la Cecília i de la seva torre, on ara s'ubica el Casal de Sarrià. Ha estat assessor urbanístic de diverses associacions de veïns, i també de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona i membre de la Comissió Tècnica per la Revisió del Catàleg de Protecció del Patrimoni Arquitectònic. El 2005 va rebre la Medalla d'Honor de Barcelona.

1 comentari:

  1. Un record molt entranyable per un bon amic i unveritable lluitador veïnal.
    Alex

    ResponElimina