Canet 4 ** 08017 Barcelona ** tel: 932049058 ** avsarria.cat@gmail.com

dimecres, 19 de desembre del 2012

Editorial de la Revista * Desembre 2012 * núm.205

Serrells de Festa Major

Acabem de viure la Festa Major. Una festa que tots els veïns i veïnes han pogut gaudir gràcies a les desenes d’activitats organitzades, que han satisfet, com sempre, les més diverses i variades opcions. Una organització que ha estat possible gràcies a la desinteressada participació de molts voluntaris, una feina que des d’aquesta tribuna volem reconèixer i agrair amb tota sinceritat. És hora també, amb la perspectiva del temps, de valorar en el seu conjunt el programa d’activitats i la seva concreció i, sobretot, la participació dels sarrianencs, que un any més ha estat molt elevada i entusiasta.

Malauradament, hi ha un fet que va fer sotragar tota la Festa Major, que es preveia plàcida com són tradicionalment aquest tipus de celebracions a casa nostra. Coincidint amb el concert de música inaugural per al jovent, la policia municipal va obligar de mala manera a suspendre l’activitat de l’envelat de la plaça de Sarrià. La justificació de la decisió, la responsabilitat de la qual recau en el regidor en cap del Districte, va ser la disbauxa protagonitzada per alguns menors en un estat lamentable d’embriaguesa. Un fet que no és el primer cop que succeeix, tot i que en menys intensitat, i que ens obliga a reflexionar sobre les responsabilitats dels familiars que no controlen el comportament dels seus fills. Estem parlant de nens de 12 o 13 anys d’edat que, sense cap mena de control, deambulen fins a altes hores de la matinada, ebris perduts, fins al punt que, en aquesta jornada a què ens referim, es va haver d’atendre fins a cinc menors per coma etílic. Sens dubte, aquest és un fet molt preocupant, que ens ha de fer reflexionar a tots.

Dit això, no creiem, però, que l’acció de la “nostra policia” hagi de ser inevitablement la d’intervenir amb una contundència tal que obligui a suspendre la festa a mitja actuació. A més, en l’acció, hi va rebre tothom. Considerem que aquesta és una mala pràctica. En primer lloc, perquè en el moment de produir-se la contundent irrupció policial els problemes eren sobretot de tipus sanitari  i no tant d’ordre públic. I sobretot perquè la possible disbauxa, tal com va succeir, ja estava contemplada d’antuvi, de tal manera que setmanes abans s’havia arribat a un acord amb els responsables del Districte per tal d’establir un control policial dissuasiu per als menors que accedissin amb alcohol al recinte. Un acord que solament es va dur a la pràctica la setmana següent, amb un bon resultat. Massa tard.



Bon any nou, malgrat tot

Acomiadem de nou un altre any sense preveure que les coses, especialment les relacionades amb el món econòmic i laboral, tinguin una perspectiva més favorable. Al contrari, tot indica que la situació empitjorarà i els indicadors socials, és a dir, els efectes sobre les persones, seran cada cop més nefastos.

Sorprèn com els governants, des de Brussel·les fins a la plaça de Sant Jaume, passant especialment per Madrid, que se’ns enduen, esperem que per poc temps, una gran part dels nostres esforços col·lectius, no acabin de valorar amb prou rigor quines poden ser les conseqüències de tant dolor social. No ens podem “aixecar més d’hora” per pagar les malifetes i els deliris de grandesa dels poderosos. Bon Nadal i Feliç Any 2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada