Canet 4 ** 08017 Barcelona ** tel: 932049058 ** avsarria.cat@gmail.com

divendres, 20 d’abril del 2012

Pedralbes, tot conversant amb l’alcalde

Sobre el retorn pendent del Monestir de Pedralbes a Sarrià, a continuació us copiem l'intercanvi de correspondència que hi ha hagut recentment entre aquesta associació i l'Alcalde de Barcelona.


1.- La nostra carta dirigida a l'alcalde

Excm. Sr. Xavier Trias i Vidal de Llobatera
Alcalde de Barcelona
Pl. Sant Jaume, 1
08002 Barcelona
.
Sarrià, 14 de febrer de 2012
.
La nostra Associació capdaventera en la reivindicació del retorn del Monestir de Pedralbes al poble de Sarrià per arrels històriques, des del 1984, us vol manifestar el següent:

• En el programa electoral de CIU en motiu de les eleccions municipals a Barcelona del proppassat 22 de maig diu textualment: “impulsarem el retorn del monestir de Pedralbes al barri de Sarrià” i en la vostra campanya electoral vau manifestar públicament que, si calia, vos ho faríeu com alcalde del Cap i Casal.
• Aquesta associació enten que impulsar és resoldre el seu retorn, i donades les circumstàncies socio-polítiques que envolten el seu retorn, li DEMANEM que exerciti la seva qualitat d’Alcalde per decretar el seu retorn al poble de Sarrià.
• La Junta Directiva, elegida el 13 de febrer d’enguany està disposada a encapçalar, un cop més, totes les mobilitzacions que facin falta i ajustades a llei.

Per tot això, i en defensa de la vinculació històrica, en tots els temps, del Monestir de Pedralbes amb el poble de Sarrià,

EXIGIM

El retorn del Monestir de Pedralbes al barri de Sarrià i al Districte de Sarrià-Sant Gervasi per DECRET d’ALCALDIA

No ens agradaria gens que aquesta demanda resti a l’oblit, per tant esperem la corresponent resposta.

Molt afectuosament

La Junta Directiva


2.- La resposta de l'alcalde

30 de març de 2012

A l’atenció de la Junta Directiva
Associació de Veïns de Sarrià
Canet, 4
08017 Barcelona

Benvolguts amics i amigues,

M’adreço a vosaltres en relació amb la carta, on m’indicàveu la vostra reivindicació del retorn del Monestir de Pedralbes a Sarrià. Abans de tot, us vull agrair que m’hagueu fet arribar les vostres consideracions. El diàleg permanent amb les entitats de la ciutat, l’intercanvi d’idees i la recerca conjunta de les solucions als temes que els afecten són una prioritat per a mi i per tot l’equip de govern municipal.

Sóc plenament conscient del vostre sentiment de pertinença a la vila de Sarrià i de la vostra ferma voluntat de preservació del seu patrimoni històric i monumental. En aquest sentit, sé que el Monestir de Pedralbes és una institució de gran significació per a vosaltres.

Comprenc, per tant, els vostres arguments, però vull expressar, alhora, que el Monestir de Pedralbes és, sobretot, patrimoni de la ciutat de Barcelona. En aquest sentit, des del ple convenciment que és una institució i un equipament marcadament barceloní, és, alhora, patrimoni dels Districtes de Sarrià-Sant Gervasi i de Les Corts.

Tanmateix, vull fer palès que el govern de la ciutat complirà el seu compromís i que es buscarà una fórmula de reconeixement de la història i del passat del Monestir vinculat a Sarrià, tot i que aquesta no ha de significar forçosament la seva desvinculació del Districte de Les Corts.

Els dos Districtes estan treballant intensament i amb total col·laboració per arribar a establir aquesta fórmula compartida. Estic segur que l’acord reconeixerà els lligams del Monestir amb el barri de Sarrià.

Resto a la vostra disposició per aquest o altres temes que em vulgueu comunicar, i aprofito l’oportunitat per saludar-vos ben cordialment.

Xavier Trias i Vidal de Llobatera
Alcalde de Barcelona


3.- La nostra resposta a l'alcalde

Excm.Sr. Xavier Trias i Vidal de Llobatera
Alcalde de Barcelona
Pl.Sant Jaume,1
08002 Barcelona

Sarrià, 18 d’abril de 2012

L’Associació de Veïns de Sarrià agraeix el seu escrit de resposta de data 30-3-2012, respecte la reivindicació del retorn del Monestir de Pedralbes.

Li transmetem el nostre total desacord amb els termes de la seva resposta i li reiterem la nostra demanda, explicitada i argumentada, en el nostre escrit de data 14-2-2012:

“EXIGIM el retorn del Monestir de Pedralbes al barri de Sarrià i al Districte de Sarrià-Sant Gervasi per DECRET d’ALCALDIA”

Molt cordialment

La Junta Directiva

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada