Canet 4 ** 08017 Barcelona ** tel: 932049058 ** avsarria.cat@gmail.com

diumenge, 12 de febrer del 2012

MANIFEST

EL MONESTIR DE PEDRALBES ÉS SARRIÀ

En el 1984 es va procedir a una nova distribució del districte de Sarrià-Sant Gervasi per la qual l'extensió del seu perímetre quedava sensiblement retallada, a favor del districte de Les Corts. Amb aquests límits, Sarrià hi va perdre el Monestir de Pedralbes, després de set segles d'unió.

Ja des del primer moment, les entitats culturals de Sarrià, amb tot els seus veïns al darrera, van intentar fer veure als que regien en aquells moments l'Ajuntament de Barcelona el gran greuge que s'havia fet a Sarrià, trencant aquesta unitat històrica mantinguda durant tant de temps i sota règims polítics de tota mena.

Sarrià va trobar comprensió i suport en la força que estava llavors a l'oposició, Convergència i Unió, que defensava que si en el futur arribes a manar a l'Ajuntament, una de les resolucions que portaria al ple seria retornar el Monestir de Pedralbes a Sarrià.

Des de final de l'any passat, quan Convergència i Unió va aconseguir l'Alcaldia de Barcelona, totes les entitats culturals de Sarrià, amb el suport dels seus veïns, han fet gestions en del Districte de Sarrià-Sant Gervasi per tal d'esmenar la situació.

Com que fins ara no hem tingut cap notícia positiva al respecte

MANIFESTEM:

Que per tots els estudis històrics i la realitat de les condicions de germanor mantingudes pel Monestir de Pedralbes amb el poble de Sarrià, així com pels mateixos lligams que el Monestir va mantenir amb la parròquia de Sant Vicenç de Sarrià,

DENUNCIEM:

La intolerable situació que ha patit el poble de Sarrià des de 1984 i que sembla que es vulgui mantenir com una situació ja establerta i que trenca amb la seva historia, contradient el parer ciutadà, el de totes les entitats culturals i cíviques de Sarrià i fins i tot de bona part dels polítics del consistori,

DEMANEM

Al molt Il·lustre Ajuntament de Barcelona que reconegui que el Monestir de Pedralbes és Sarrià, per tant forma part del Districte de Sarrià-Sant Gervasi.
Exigim iniciar aquest retorn de forma immediata.

Sarrià, 12-2-2012

En nom del Taller d'Història de la casa Orlandai
M.Assumpta Escudero i Ribot i Jesús Mestre Godes

Entitats adherides
Associació de Veïns de Sarrià i d'altres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada